Om kinesiska horoskopet | Förutspå min framtid gratis

Om kinesiska horoskopet | Spådomar och Horoskop


Om kinesiska horoskopet

Kinesisk astrologi är besläktat med västerländsk astrologi. Utöver det har fina element från kinesisk filosofi inkorpterats. Ett exempel är principerna om yin och yang. Här förklarar spådamen innebörden av det kinesiska horoskopet och kinesiska stjärntecken.


Innebörden av kinesiska horoskop


Kinesiska horoskop är faktiskt en term som används i västvärlden. En mer korrekt term skulle vara kinesiska zodiaken. Förutsägelser om framtiden görs baserat på en systematisk plan baserad på en tolvårig cykel som anges av djur. Samtidigt äger detta system en hel del likheter med horoskopen i Väst. Båda är baserade på en tidscykel som består av tolv delar. Bredvid Yin och Yang principerna finns teorin om de 5 elementen: Metall, Trä, Vatten, Eld och Jord som också ingår.


Innebörden av Kinesiska stjärntecken


Det intressanta är att den Kinesiska zodiaken utgörs faktiskt av tolv djur medans i den Västra astrologin är inte alla tecken är djur även om det grekiska ordet "Zodiac" innebär detta. I Kinesisk astrologi används djur tecken inte enbart för att representera år som de flesta tror. Men också månaderna, dagar och timmar. Detta innebär att det finns mer än bara ett Kinesiskt stjärntecknen som kan tilldelas till dig!
Tillbaka till kinesiska horoskop Tillbaka till startsidan

Hunden
Grisen
Råttan
Geten
Draken
Apan
Ormen
Tigern
Oxen
Tuppen
Kaninen
Häst