ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Sun Rising Moon Sign

Betyg
artiklar: 4 utav 5 baserat på 1 omdömen.

Astrologi: Soltecken, stigande tecken och måntecken


Visste du att västerländsk astrologi, som de flesta av oss känner till, kan vara mycket mer specifik än att bara känna till ditt stjärntecken? I västerländska länder känner vi vanligtvis till vårt stjärntecken som den mekanism som beskriver vår personlighet. Men detta är bara ett förenklat sätt att se på din astrologiska profil. Mer specifikt finns det tre huvudtecken som påverkar din karaktär: soltecknet, det stigande tecknet och måntecknet.


Soltecken - Ego

Soltecknet är det stjärntecken som de flesta av oss känner till inom astrologin. Det beskriver vår natur, det beteende som vi trivs bäst med. Soltecknet står för egot och beskriver dina karaktärers väsentliga egenskaper. Det är kärnan i vem du är. Soltecknet är lätt att bestämma eftersom det beror på vilket datum du är född. Men som du kanske har märkt kan människor med samma soltecken vara ganska olika varandra. Detta beror på att soltecknet inte är den enda faktorn som bestämmer din personlighet. Måntecken och stigande tecken är lika viktiga för ditt astrologiska horoskop. Är du nyfiken på vad ditt stjärntecken har att berätta om 2022?

Ta reda på det här!

Är du nyfiken på vad ditt stjärntecken har att säga om 2021?

Ta reda på det här!

Måntecken - Det inre jaget

I astrologin står måntecknet för ditt inre jag. Det är din känslomässiga, mjukare sida där känslor och instinkt tar över. Måntecknet är ditt undermedvetna jag. Ibland kan du faktiskt känna att dina månteckenegenskaper är mer närvarande än ditt soltecken. Till exempel när du är en känslig person eller när du känner dig väl kopplad till din instinkt. Men likaväl kan det hända att dina månteckenegenskaper är dolda inom dig. Ofta är det bara de personer som står dig närmast som kan känna igen ditt måntecken. Eftersom ditt måntecken representerar ditt inre jag och dina känslor kan du uppleva att du vill leva mer enligt månteckenegenskaperna. Det krävs en del mod och sårbarhet för att ansluta till ditt inre jag och visa andra vem du är innerst inne. Men det är värt övningen eftersom ditt måntecken är en viktig del av dig. Är du nyfiken på vad ditt måntecken är?

Ta reda på det här!

Stigande tecken (Ascendant tecken) - Utseende

Det stigande tecknet eller ascendenten i astrologin symboliserar ditt utseende i den yttre världen. Det stigande tecknet var den stigande planeten på den östra horisonten när du föddes. Ascendenten är det sätt på vilket du presenterar dig själv. Det stigande tecknet står för dina ambitioner i livet och det bestämmer ditt perspektiv på världen. Vissa säger att det stigande tecknet är din offentliga mask; det är så som du vill att andra ska se dig. Men det beskriver också vad du attraherar i livet; söker du makt, kärlek, skönhet eller något annat? Det stigande tecknet (Ascendenten) bestäms inte bara av din födelsedag utan också av tid och plats du föddesHem Tillbaka till artiklar